Desert Tort Curcubeu

de AlexTeacher in Torturi, 9 Mai 2018 | 15000 vizualizari

 

Tortul curcubeu este unul dintre torturile la care putini s-ar incumeta sa il faca pentru ca pare foarte complicat. Dar hai sa vezi ca nu-i chiar asa de greu!

 

INGREDIENTE

Blaturi :

  • 9 oua
  • 750 g zahar
  • 750 g unt nesarat
  • 750 g faina cu praf de copt
  • 1 plic de praf de copt
  • 9 linguri de lapte
  • 1 lingurita si jumatate de extract de vanilie
  • cate 1 varf de cutit de colorant alimentar liposolubil: rosu, portocaliu, galben, violet, albastru si verde

Glazura:

  • 400 g unt nesarat
  • 700 g zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort Curcubeu:

PASUL 1: PREPARARE BLATURI

Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare dintre ele si amesteca bine. Amesteca untul cu zaharul intr-un robot de bucatarie la viteza medie spre mare timp de 6-7 min.

Intr-un castron separat bate ouale cu un tel si apoi adauga treptat (in 5-6 etape) ouale batute peste untul din robotul de bucatarie si amesteca bine. Daca vezi ca da semne sa se taie compozitia, adauga 1 lingura de faina. Micsoreaza viteza robotului.

Cerne faina si adaug-o si pe-aceasta treptat in bolul robotului. Odata ce s-a incorporat bine, cantareste toata compozitia si imparte-o in cele 6 castroane cu colorant. Toarna compozitiile in tavi si coace in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 20 de minute, sau pana infigi scobitoarea in mijloc si aceasta iese curate. Recomandabil ar fi sa pregatesti cate 2 pe rand. Odata ce s-au copt, scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

PASUL 2: NIVELARE BLATURI

Blaturile vor trebui sa stea perfect unul peste altul, asa ca trebuie sa le nivelezi. Taie putin din capacul de deasupra cu ajutorul unui cutit ascutit. Bucatile de blat ramase le faramitezi, si sunt perfecte pentru décor la final. Fiecare blat e si un pic aramiu pe margini de la forma de copt, ca sa avem o culoare uniforma, rezolvam problema repede. Pune un capac de tigaie cu diametrul putin mai mic de 20 de cm deasupra si taie marginile de jur imprejur.

PASUL 3 – GLAZURA

Bate untul nesarat in bol pe viteza mare, cam 5 minute pana devine pufos. Cerne zaharul pudra intr-un bol. Micsoreaza viteza robotului si adauga zaharul in 2 transe, la 2 minute interval, impreuna cu esenta de vanilie si laptele. Cand da semne ca s-a topit, creste viteza pentru inca 1 minut.

PASUL 4 – ASAMBLAREA

Pune pe suport o placa circulara cu un diametru putin mai mare decat al tortului si intinde desupra un pic de crema de unt. Astfel blatul nu va aluneca. Incepe cu cel violet. Fiecare blat trebuie uns cu crema in prealabil – iti va fi foarte usor sa folosesti o spatula speciala de intins crema. Continua cu blatul albastru, verde si termina cu galben, portocaliu si rosu.

Unge bine atat ultimul blat cat si pe margini – atentie sa nu consumi toata crema – pastreaza jumate pentru decorul final.

PASUL 4 – RACIREA SI RABDAREA … si reglazurarea

Ca sa obtii marginile perfecte va trebui sa pui tortul la frigider pentru 2 ore si sa il glazurezi din nou. Lasa-l inca o ora la frigider si decoreaza pe deasupra cu firimituri ramase de la excesurile de blaturi colorate. Lingura de glazura ramasa o poti pune intr-un posh si sa faci decoruri micute pe margine, de jur imprejurul tortului.

PASUL 5 – TAIEREA TORTULUI

Ai grija sa tai foarte drept ca blaturile sa se vada perfect.

 

Pofta buna, copiii sigur il vor aprecia de 1 iunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

kytz 1

12.05.2018, 10:10

Admir , dar nu știu dacă aș fi în stare să fac un tort așa de minunat, perfect...Întrebari, să văd totuși dacă am înțeles: tăvile trebuie să fie de 20 de cm? Colorantul liposolubil e praf sau gel (nu îmi dau seama din film, deși bănuiesc că e gel)? Mulțumesc! Aș aprecia un răspuns!

oanapl 1

19.05.2018, 14:28

Waw! Arata minunat!

Valclaudia 1

19.05.2018, 16:56

wow, perfect!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Bradul de Craciun